Sunday, September 16, 2012

Sabar Itu Separuh Daripada Iman :)

Assalamualaikum semuaaaaa,


Hey, miss u guys so much. Hahaa miss me? 
Yeah i know. K annoyying gila -.-''
Haha  tak tau lah nak post apa tp nak post jgk sbb gian. Hahaha
banyak bnda yg ada dalam otak ni utk di share
tp............
Sy tak tau nak post yg mana satu.
Hahaha sad mira :( 
Hmmm tak pe lah sy cerita bnda yg latest je.
Dalam dunia ni banyak jgk eh org yg IRI HATI kan?
Rasa nya lah..Maybe semua pernah rasa gitu kan
Kalau bkn kita yg iri hati..org lain pulak yg iri hati dgn kita.
Tapi jangan lah iri hati yang OVER sangat kan --''
Nak iri hati pun biarlah dgn cara sihat.
Contoh kwn kita pandai so berusaha lah utk dpt 
kejayaan itu.
And apa apa lah. Even kita jealous dgn bestfriend ke..
try lah jadi lebih baik dripada dia.
Ni idok kome pi kutuk dia dkt social network lah...
Boleh nak lepas kan geram tapi...Jangan lah sampai mencarut
Hmm takde sape pun yg perfect
even sy sendiri pon tu kelemahan seorang insan. 
Tapi kene lah perbaiki.
Konklusinya setiap perkara perlukan usaha :DDD
Haaaaaaa and 
bersabar menghadapi cabaran :|)


K lahhh 
Boboiiiiiiiiiiiiiii 
wassalam.


Sunday, September 9, 2012

Thailand :)

Assalamualaikum semua, 

Maaf semua sejak akhir2 ni adinda sibuk sikit,
hmmmmm baru2 ni..eh takde lah baru
sangat dalam bln 7 gitu
sy wakil Pahang and Malaysia ke Thailand :)
Heheh camping dkt sana.
Best lah dkt Pakbang Scout Camp, Satun.

Banyak aktiviti dkt sana,
water sport, adventure, hiking, macam2 lah
Mmg terbaik lahh !!!
malas lah nak cerita tak terkata 
memang banyak memori dkt sana :)

Arseng :) Kekasih sementara di thailand. LOL. 
Hahaha

Hahaha barang2 camping masa banjir. Semua khemah 
runtuh, khemah sy je kukuh :D 


From Jakarta :) Pramuka.

Tiger scouts :)

Balkis. Adik saya di Pattani.

Adik2ku dari Narathiwat :* Muahh


Kontinjen Pahang :* Love uolls.

K lahhh boiii :*
wassalam :D

Thursday, August 2, 2012

Happy Birthday :)

Assalamualaikum semua ,

Haaaacum ! Berhabuk wehh . 
Haha k lah nak cepat ni .
1/8/2012 :) 
Happy Birthday to You Aisyah bt Junaini ,
or Aisyah Mutmutt ;p

Haha

May Allah bless you dear <3
Love you :)
And again happy birthday my BFTJ :D

K lah byee ngantuk dah 0.o
Wassalam .

Friday, July 6, 2012

Himpunan Jutaan Belia :)

Assalamualaikum semua !


Haha dah lame dah nak post bnda ni tp ade je
yg menghalang , Haihhh
Yess ! Cuti mid year haritu korg buat ape ?
Tido ? What ? Tak menarik langsung :p
Hahahaha sy pergi camping :D
Dkt mane ? Putrajaya lah .
Hmm seronok .
mcm2 aktivity yg ade ,
And boleh buat pahala bnyk2 jgk .
Hehehe tiap2 hari pergi masjid besi .
Dah la masjid tu lawa <3


Hmm yg penting dkt sane BEST !
hehe nak tgk gambar tak ?
Ni dia :D
Pelakon Gerak Khas dan Bohsia , Salina :)

Askar german :D

Me and ekin .

Pintu Gerbang kami :)


K tu je kot . Rase bnyk bnda yg nak kongsi 
tp tak sempat 
Sorry guys :)
K boiii :*
Wassalam


Wednesday, May 30, 2012

Alhamdulillah !

Assalamualaikum semua ,


yeay ! minggu lepas hari khamis tak silap sebelum cuti .
Hmm nak tau ape jadi ?
Mase tu ade penyampaian hadiah untuk kawad SMARTNIAGA .
Sayang sekali :\ mase tu sy takde . 
Sy dkt sulup nak bertolak ke Putrajaya sbb camping :)
Hehe btw nak tau tak keputusan nya ???
Okay lah :D
1st - Kadet Bomba Dan Penyelamat 
2nd - Persatuan Bulan Sabit Merah :*
3rd - Kadet Remaja Sekolah

Congrats to all winners :) especially PBSM <3
Congrats korg , berlatih pon bkn bnyk pon 
tapi semangat korg !
Tak sia-sia sy tolong iman :)

Kawad Statik !

Chaiyok !

Kiri kanan kiri kanan . Hahaha :p

Although i'm a scout , i have to help my friend :)
Okay ? Dont be jelly people .
Haha Kboii :*
Wassalam .

Hallo Hallo Hai !!!!!!!!!

Assalamualaikum semua :)

Haaaaachummmmm ! Amboih banyak nye habuk :p
hehee dah lame jugak tak update dah sebulan rasenye ...
Biasalahh student kan sokmo busy :]
Bnyk cerita yg kome simpan utk korg semua ^.^ 
hehe tapi tak tau lah boleh cerita semua ke tak .
Okayy2 mari kita mulakan .
Hujung bulan lepas telah berlansungnye SMARTNIAGA 
sekolah kami :) Yeay !
Haha SMARTNIAGA ni mcm hari usahawan lah jgk .
And mcm reunion utk budak2 SMART .
Hehehhe ni sedikit sebanyak gambar yg ade :D

No caption ! Hahah




:)

K lah bye . I nak mandi ni :p
Wassalam .



Friday, April 27, 2012

Happy Birthday Yana :)

Assalamualaikum semua ,


24/4/2012 bersamaan hari selasa 
korg nak tau tak hari tu hari ape ????
Haritu hari jadi kawan sy :)
Nama dia Nur Liyana Husna Bt Kamarunzaman 


I don't know how or why , but you're always there when I want to laugh or 
need to cry .Thank you for being my friend!♥



Hehe dah besar dia sekarang ni .
Hope our friendship last and never die till jannah <3
Semoga panjang umur dan murah rezeki :)
And get straight A's in our SPM .
InsyaAllah ...
K lah byeee 
Wassalam 

Netball 2012 :)

Assalamualaikum semua , 

Lame sy tak update blog kan ,
perghhh habuk , debu berbagai dah satu inch 
hehehe nak tau result netball ?
Kitorg kalah dkt separuh akhir :(
tp pendapat sy , kitorg rase kitorg menang 
sbb berbaloi berlatih hanya TIGA HARI SAHAJA !
dah lah pihak lawan kitorg SMKAA . 
Fuhh mmg terbaik lah :P
tp mmg berbaloi lah . 
Harap2 next year kitorg dpt pergi jauh lagi .
Amin ~

Otw to SMK Sungai Isap Murni 

Team 2012 :) ade lagi yg takde ni ....

Zzzzz

SMART The Power !
Power !
Power !

go ! go ! go !

tak kenyang lagi ~ ngeng ngeng



Ni sedikit sebanyak gambar time netball haritu :)
K lah boiii :*
Wassalam 

Saturday, April 21, 2012

Dah Biasa :|

Assalamualaikum semua , 


Minggu ni sibuk nye lah sy ,
balik rumah tak ingt ape dah ,
tidur dulu hw kemudian .
Hahaha tak tau kenapa jadi malas nak buat hw :p
tapi kene rush lah jgk buat dkt sekolah 
tak pon bangun pagi2 buta dlm pukul 4 atau 3 
mcm tu lah kerja saya hari2 ....
And hari ni training netball yang paling penat . 
Training mcm pemain bola sepak , 
huhhh penat wehh 
lagi2 kali ni sy kene main top 7
position WA sbb kawan sy injured 
hmmm tu pon terpaksa . 
hmm K lah byee
ESOK SEKOLAH LAH ;)
sabtu sekolah ???
em biasalah SMART kan "."
Haha esok mmg semua sekolah ade ganti .
K lah 
Wassalam ◕‿◕

Thursday, April 19, 2012

Kau pergiiiiii :'(

Assalamualaikum semua ,


Hmm baru hari ni dapat buka FB tetiba 
dapat bad news :'(
Nak tau ? 
Kawan sy dpt MRSM Pekan .
dia nak pergi , sape tak nak pergi kan .
Ahhhhhh sedihnyaaa ,
Bye Muhammad Nasrullah b Zolkepli :'(
Sejak akhir2 ni mcm rapat je dgn dia , 
biarpon selalu gaduh dgn dia ,
Hmm teringat kenangan dulu mase form 3 
kitorg panggil dia "kucing" and 
diorang panggil sy "ayam" .
Hahaha lawakkan :P
Bila dah form 4 dia dapat gelaran baru 
haha nak tau ???
gelaran dia "pale" nak tau sbb dia ape ?
sbb kepala dia besar .
Hahaha jahat kan bdk2 kelas sy :P
Tu lah kenangan kami bersama
:D
Nak tgk tak dia ni ? comel je dia .

pale2 

Bye nasrul , kalau betul kau nak pergi 
aku akan tetap sokong kau !

***********

Minggu ni penat dgn training netball -,-'
Alhamdulillah sy dapat wakil sekolah 
wish me luck guyss :)
K lah boii 
wassalam :*
xoxo 

Saturday, April 14, 2012

Untitled :P

Assalamualaikum semua , 


Hmm hari ni tak seindah semalam ,
biar semalam menyakitkan tetapi boleh diubati ,
 harini sakit nya meninggalkan kesan walaupon telah diubati ,
Takpe biarkan ia sembuh untuk jangka yg terdekat .
Confirm korang tak faham kan ???

Hah kisah seorang yg comel dgn yang como :P
K dah start merapu ..
Today i'm not in mood lah .
tak tau nak cerita ape .
hehe jap sy berminat dgn gmbar ni :D

Yeah ! If we can accept it , we also can change it to be better ;)

smile <3


I'll try my best :)

K lah semua , dah lewat ni .
Byee
Wassalam .

Thursday, April 12, 2012

Heh normal ke tu ?

Salam Readers ,

haihh harini sy kene jadi tabah lah jgk , 
sy tak biasa gaduh2 dgn org ni ,
tapi bila tadi kami tak bercakap , bergurau , senyum 
maybe tak pandang sesama sendiri 
rase "awkward" sangat . 
Harap sngt kami boleh cepat baik .
Thanks Puteri Nur Iman Fakhira and Nur Liyana Husna .
I love you so much <3
thanks for lending me your ear :D
K lah 
byeee :)
wassalam 


Rinduuuu ....

Assalamualaikum semua ,


Hmm confirmkan semua pernah ade masalah dalam 
friendship kan ?
Emm pada pendapat sy bila kita dah kenal antara satu 
sama lain dpat lah jgk mengelakkan
daripada perselisihan faham . 
But , I'm so wrong :(
Arghhh sy rindu saat2 kita bersama , gelak  ketawa ,
bergurau senda and ape2 je yg telah kita luangkn .
sy ade bace satu ayat ni , best sngt :D

ONE MILLION MEMORIES , TEN THOUSAND INSIDE JOKES , ONE HUNDRED SHARED SECRETS , ONE REASON : BEST FRIENDS ;)

Ya Allah , ayat ni sungguh bermakna tau .
sy berharap sngt kitorg punya friendship ni kekal smpai 
bila2 :')
Kalau betul sy berubah , tegur lah agar kita dapat bersama - sama 
memperbaiki atau sebaliknya .
*Memori2011*

Real friends tell you the ugly truth , not pretty lies . 
hahaha :P

 I don't know how or why , but you're always there when I want to laugh or need to cry . 
Thank you for being my friend!♥

They show me happy times when I am having sad times..

A friend is one of the nicest things you can have and 
one of the best things you can be :D


Yeah ! Hope the problems will solve a.s.a.p :)
Setiap masalah ada penyelesaiannya ,
K lah 
That's all for today 
Byep :D
Wassalam 





Tuesday, April 10, 2012

chill :P

Salam Readers ,

post ni nak tenangkan hati yang lara .
EH ?
K bye . Hahaha 
Petang tadi ade netball practice ,
then habis awal sbb nampak kilat panjang gilaa
takut ahh jgk , tu yang stop tu .
Then memulakan cerita bersama Ain Syahirah :)
emm nak ckp sikit ni ,
sejak mereka ni meninggal kan segalanya .
sy rase keseorangan but 
I'M NOT FOREVER ALONE 
CAUSE I HAVE BY MY SIDE :D
tadi mmg awesome lah dgn dia ,
sy cerita2 mcm lah dgn dia :P
*sambil bercerita kami menangis*
sweet tak ?
Hahaaaaa tak ah tu .
K cukup .
let me show you Ain Syahirah :D





cehh relax je . 
hahaha cerita pasal the past mmg menyedihkan :'(
K lah 

byeeeee
Wassalam 

Dugaan :'(

Assalamualaikum semua , 


Ya Allah , this week bnyk betul dugaannya .
harini nangis dah berapa kali .
Okay saya silap ,
sy ni kan selalu jadi mcm ni .
semua bnda yg sy ckp , buat and lain2
org anggap sy main - main .
Please lah !
ade mase kan nak main - main ni .
Entahlah nak bersuara mcm tak layak je ,
baik senyap je drpd bercakap kan 
kang ade pulak issue lain .
sy ni sape je .
Tak setaraf pon dgn diaorg :(


okay malas ak fikir dah .
maybe sy kene stop jumpa atau ape ape lah 
untunk baiki semua ni .
K lah 
bye 
Wassalam

Saturday, April 7, 2012

Sorryyyyy !

Assalamualaikum semua ,


hmm semalam bkk lah fb kejap ,
then macam biasa lah mesti gi stalk org kan ,
tiba2 ternampak gambar ni :'(
sedih rase ...


Yup , semua tu betul .
Sy takut sy seperti tu .
Kepada sesiapa yg mengenali sy ,
Maafkan lah sy  , jika sy seperti itu .
Sorry :(
K bye 
Wassalam 
:D

Happy Birthday Aina Fatin :)

Salam readers ,

Hahaha sy betul2 terlupa lah 
tu lah emo lagi .
K semalam birthday Aina Fatin 
6/4/1996
em genap 16 tahun dah 
dia pon dah matang kan . 
kenal dia tak ?
Dia ni new student of 4SJ :)
hmm ni lah dia ,


So far dia ni baik , caring , comel , 
suka kacau saya . Hahaha
tp dia ni senang pulak berkawan dgn sy .
K yang penting sy kawan dgn IKHLAS :)
tak de niat lain eh 

K lah bye 
wassalam 
:D

Kenangan Kita :')

Salam Readers , 

em dah lame jgk sy tak update blog ni :/
Okay malam ni post emo sikit lah 
Maklumlah dalam seminggu ni 
bnyk bnda jadi :|

Okay first , sy pergi Kempori Pengakap selama tiga hari 
di Air Terjun Sungai Pandan :)
Pengalaman yg tidak dapat dilupakan 
Kami kehujanan semasa pertandingan masakan rimba 
diadakan ...
Sweet tak ??? masing2 basah sbb nak selamatkan api 
K habis dah . Malas nak cerita panjang2 .

Second , hari ni the worst day i ever had :(
Hari ni sy gaduh dgn intan and terasa dgn aliana .
Sy dah lah demam pagi tadi 
Then dia boleh tuduh sy tanpa tau cerita 
sebenar .
mmg rase dianiaya betul time tu kan , 
tp tak pe ahh org dah buat gitukan 
sy ni JAHAT sangat so sy maafkan awk dah :)

Third , sy dah mula rindu sy pada 2011
hmm sy rindu semua yg berlaku pd masa ni :'(


COMO 

K ni satu lagi , sy rindu mereka :(
sy nak bnda ni jadi semula ....
tp tu kan dah jadi kenangan 
*sedar lah awk tu dlm tahun 2012 dah*

***
Ni satu lagi :|
sy tak suka cara sy berkawan sekarang 
tp ntahlah tak terkata 
Nampak mcm sy terlalu friendly .
betul ke ?
And perlu ke org pertikaikan pasal perangai sy tu ?
sy tak paksa pun diorg kawan dgn sy .
sy kawan dgn IKHLAS . 
Salah ke ?
tp kalau awk rase tu salah , sy undur diri . 
sy tak nak zalim terhadap diri sy .
penatlah selalu mengalah , I also have my own problems .
Klau asyik mcm ni sy FED UP !
seriously , tak semestinya sy selalu happy 
sy tak de perasaan .
Offended -_____-
Sy tak dapat nak tunai kan permintaan Aisyah dgn baik .
tgk lah ape jadi sekarang :(
sy sedih lah bnda ni jadi gini .
usaha sy hanya sia2 .

K lah malas nak cerita lagi ,
ni pon dah lega sikit 
bye 
wassalam 



Friday, March 30, 2012

CITREX 2012

Assalamualaikum semua , 


hehehehehehehehehe
K over .
Sorry lmbat update semua :)
hari selasa lepas sy and kawan2 yg lain pergi UMP ,
hmm kitorg buat mcm research lah jgk pasal technology 
sekarang berdasarkan ape yg abg and kakak tu 
buat ape ye ??? hmm mcm experiment diorg laa ...
ni hah sedikit sebanyak gmbar yg sempat snap :P
sbb time tu galok sngt *ye ke?*
K over , haha . K cukup2 . Ahhhh 

 Sarah Imani and The Gang :D
Hahaha


 Liyana 4SH , kalau tak silap sy lah 
*sorry sy tak ingt name awk sngt 


 Smile


 Sayur Mayong ? pernah dgr tak ?
ia boleh mengubati penyakit .
dan boleh makan je sayur ni ...


Hasyimah :)


Agarwood Waste :)
bahan2 yg digunakan utk menarik perhatian burung walid
 melalui deria bau iaitu sisa gaharu , kulit limau dan kelapa sawit 
kalau tak silap saya lahh 
hehehe


 teknologi sekarang kita boleh tahu berapa bnyk dah 
kita bersedekah dalam sebulan . 
Terbaik !


Ape eh name produk ni ? Ha tak silap sy Habbatus Sauda 
Kalau tak silap sy lahh 


Hanis Athirah dan Nasha Adlina :)


Ain Syahirah and Aina Fatin 
New students of 4SJ :)
hmm cepat je diorg mesra dgn sy :P


K ahh baii 
sy takut jap lagi blackout 
sbb hujan lebat 
Byeeee ❤ 
Wassalam :D